Els jutjats d’Olot investiguen la difusió per mòbil d’uns vídeos de contingut sexual sense el consentiment de l’afectada

Els jutjats d’Olot continuen la instrucció pel cas del noi olotí que presumptament ha difós diversos vídeos de contingut sexual amb la seva exparella a través de Whatsapp. El noi ja ha estat detingut pels fets.

Els jutjats d’Olot investiguen l’abast de la difusió d’una sèrie de vídeos que un jove de la Garrotxa hauria compartit a través del telèfon mòbil després de trencar amb la seva parella, abans de les dates de Nadal. En els vídeos es veuria a la parella mantenint relacions íntimes que el jove hauria difós sense el consentiment de la noia. El jove va ser detingut el passat 7 de gener després que l’afectada presentés una denúncia en conèixer que els arxius estaven circulant per whatsapp, el programa de missatgeria instantània a través de telèfons mòbils. El noi va ser retingut durant dos dies i ja ha estat deixat en llibertat, però la instrucció continua oberta. El jutge, la fiscalia i l’acusació particular han d’estudiar l’aplicació del punt 7 de l’article 197 del codi penal, que va ser afegit arran del cas de la regidora socialista Olvido Hormigos, quan el seu amant i alcalde de Los Yébenes, Toledo, va difondre un vídeo de contingut sexual sobre la seva persona.

La instrucció del cas d’Olot investiga si els vídeos s’han difós a través d’altres mitjans, si el sospitós és efectivament l’autor material del fet i si hauria de ser l’únic responsable. Diverses persones han reenviat els arxius que afecten a la denunciant. Després de la modificació, el codi penal castiga amb penes de tres a 12 mesos de presó aquells que difonguin a tercers imatges que atemptin contra la intimitat d’una persona.

La interpretació del jutge en aquest cas constituirà un precedent a l’hora d’entendre el nou article del Codi Penal i tractar aquests tipus de casos provocats per l’avanç de la tecnologia i l’ús que se’n fa.

x