Freixenet i René Barbier plantaran vinyes per a la producció de vi a la Vall de Bianya

La Vall de Bianya serà terra de vi. Freixenet i René Barbier plantaran vinyes en terrenys d’aquest municipi garrotxí. D’aquesta manera, en tres anys està previst que es comencin a comercialitzar les primeres ampolles de vi.

Aquest és un dels camps de la Vall de Bianya en el que Freixenet hi plantarà vinyes. En total, questa empresa, juntament amb René Barbier, plantaran fins a 10.000 ceps en 400 hectàrees d’aquest municipi garrotxí per a la producció de vi. La Vall de Bianya ha estat el lloc escollit per a la plantació ja que té certes característiques climatològiques, com ara el contrast tèrmic i també les característiques del sòl, que tal com ha estudiat el meteoròleg Jordi Zapata és una terra molt rica.

Tot i així també té alguns inconvenients, als que s’haurà de fer front, com es el cas de les malures relacionades amb l’accés d’humitat, tal com explica Zapata. Però això serà a partir de s’hagin plantat les vinyes. De moment, s’està preparant la terra i a partir del mes d’abril es durà a terme la plantació. Llavors, hauran de passar uns tres anys fins que no es pugui provar el vi de la Vall de Bianya.