Mieres crearà una comissió oberta als veïns per modificar el POUM i permetre la instal·lació de càmpings

Mieres crearà una comissió oberta a tota la ciutadania per modificar el Pla d’Ordenació Urbanística. Així ho ha decidit l’equip de govern després d’analitzar els resultats de la consulta popular del passat 20 de desembre, on el 52,75% dels veïns van apostar per replantejar el model turístic i possibilitar la instal·lació de càmpings.

La comissió estarà oberta a tothom que tingui ganes de sumar-s’hi. L’equip de Govern vol que tots els condicionants i qüestions dels que no hi van estar d’acord a la consulta puguin incloure’s al projecte. Per garantir que es té en compte l’impacte que poden generar els càmpings sobre el medi ambient del municipi, el procés comptarà amb la presència d’un consultor ambiental independent. Per formar part de la comissió, només cal posar-se en contacte amb la regidoria d’Urbanisme i Medi Ambient, que gestionarà aquesta comissió específica de treball. De la comissió s’elaborarà una proposta de modificació del POUM que després haurà de passar per ple i anar a Urbanisme. El consistori assenyala que el procés serà llarg. L’Ajuntament també ha comunicat que té la intenció de crear un reglament de participació ciutadana perquè els veïns puguin decidir més sobre la gestió municipal.