El Centre Tecnològic Forestal impulsa una actuació de prevenció d’incendis a la teixeda de l’Orri

Les teixedes són boscos formats per una antiga conífera, el teix, en perill de desaparició al continent europeu a causa dels canvis en el paisatge, al seu excessiu ús amb fins terapèutics i als incendis forestals. La seva presència ha quedat reduïda a petits rodals. Per protegir la teixeda de l’Orri, una de les que hi ha a la Garrotxa, la comarca amb més hectàrees de teixeda, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya hi ha impulsat una actuació.

El Centre Tecnòlògic Forestal de Catalunya ha iniciat els tractaments per la prevenció d’incendis a la teixeda de l’Orri, una de les tres que hi ha a l’Alta Garrotxa. Concretament, s’ha desbrossat una superfície de gairebé una hectàrea i mitja. Per als treballs efectuats a la comarca, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya compta amb la col·laboració del Consorci de l’Alta Garrotxa.

L’objectiu del desbrossament era l’habilitació d’una zona esclarissada que dificulti la propagació del foc i que es pugui mantenir mitjançant l’aprofitament pastoral. Per fer-ho, s’ha aprofitat el camí que ja existia.

Dins les mesures de gestió de les teixedes del programa Life Taxus, hi ha diferents línies d’actuació. Totes estan explicades a l’exposició sobre el projecte de conservació de teixedes catalanes que es pot visitar aquests dies al Museu dels Volcans d’Olot, després de passar per Sant Joan les Fonts, la Fageda Fundació i Montagut. S’hi estarà fins al 3 d’abril i l’entrada és gratuïta. Posteriorment, la mostra visitarà Oix i Beget.

 

Notícies relacionades:
– El Projecte Life Taxus realitza treballs de conservació en les tres teixedes del Massís de les Salines, a l’Alta Garrotxa