L’Ajuntament de les Preses promou una fumigació excepcional a Xenacs per evitar la proliferació de la processionària

L’hivern càlid i la sequera han afavorit la proliferació de la processionària, les erugues dels pinars, que poden provocar reaccions al·lèrgiques, hipersensibilitat o fins i tot lesions a la pell. L’Ajuntament de les Preses ha decidit portar a terme una fumigació complementària a les ja habituals. S’ha fet aquest matí al pinar de l’àrea recreativa de Xenacs.

Una fumigació concentrada a les copes dels pins que després s’escampa fins al terra. Aquest és el tractament que una empresa especialitzada ha estat fent aquest matí al pinar de l’àrea recreativa de Xenacs, a les Preses, per atacar la processionària, pròpia de zones amb pins o cedres. En contacte amb la pell, aquesta eruga pot provocar reaccions al·lèrgiques amb les conseqüents inflamacions, a més de possibles lesions i reaccions d’hipersensibilitat en les persones amb pells més sensibles. En el cas dels gossos, la lesió pot ser mortal, si l’eruga entra en contacte amb la llengua o l’animal arriba a engolir-la. L’hivern càlid que està fent i la falta de precipitacions ha provocat la proliferació de la processionària. Per protegir les mascotes i sobretot els infants, l’Ajuntament de les Preses ha decidit anar més enllà dels tractaments habituals en el calendari per part del Departament de Medi Ambient, i ha promogut una fumigació complementària en aquest indret de pas habitual de visitants.

Per evitar patir les conseqüències de la proliferació de processionària, s’aconsella als propietaris de gossos que no els passegin per zones de pins que no hagin estat fumigats i no deixar-los sols per parcs ni boscos. La fumigació a Xenacs ha acabat al migdia, hores abans que arribin els primers visitants, per evitar efectes del producte fumigador sobre les persones.