El Carnaval d’Olot 2016 viurà el punt més àlgid aquest cap de setmana

Després dels Carnavals de la Costa, Olot ja escalfa motors per l’arribada del Carnaval a la Garrotxa. La ciutat ja va escalfant motors i es va preparant per aquesta gran festa d’hivern, que viurà el seu punt àlgid durant el proper cap de setmana.

Des de divendres al vespre i fins la matinada de diumenge, el Carnaval serà el protagonista a Olot i prendrà el pes de les activitats a la ciutat. El tret de sortida es donarà amb l’Espectacle Reial, que inaugurarà el Carnaval d’Olot 2016. Els reis i reines dels 27 anys d’aquesta festa a la ciutat seran els intèrprets d’aquest espectacle, juntament amb els membres del Centre d’Iniciatives d’Olot, que és l’entitat que organitza el Carnaval. Aquest acte d’inauguració del Carnaval serà a les 9 del vespre del divendres 12 de febrer al Teatre Principal d’Olot i el podran veure per OLOT TELEVISIÓ el dimarts 16 de febrer. Divendres a la nit, la festa continuarà al Pub Lucky Luke, a partir de les 12, amb el ja tradicional Ball de la Dona on es premiaran les millors disfresses.

Dissabte serà el gran dia de Carnaval i els comerços de la ciutat es vestiran per a l’ocasió, també la Plaça Mercat, on a partir de les 12 del migdia es donaran tastets. Els reis d’aquesta edició del carnaval, Pere Vila i Paquita Montoliu, de la Colla Santjoanenca, començaran la festa al migdia, a les 12, amb la seva cercavila . Aquesta sortirà de la Plaça Clarà i anirà acompanyada per la banda de percussió VanDalmogàvers i també de les penyes que per la tarda desfilaran a la rua.

La Gran Rua de Carnaval començarà a les cinc de la tarda. Com ja es habitual sortirà dels terrenys de l’antiga estació i passarà per l’Avinguda Santa Coloma fins a la Plaça Clarà d’Olot. Durant una bona estona, desenes de Carrosses i centenars de persones desfilaran en el que és l’esdeveniment més destacat del Carnaval Olotí. Enguany, per primera vegada, l’acte es podrà seguir en directe per OLOT TELEVISIÓ a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

Un cop acabada la Rua, a les nou del vespre, es donarà el tret de sortida al Sopar Popular amb Productes de la Garrotxa. En el transcurs d’aquest àpat, al Pavelló Firal, és on es lliuraran els premis del Concurs de Carrosses i Comparses amb dotacions econòmiques que van dels 500 als 200 euros per a la categoria de comparses i dels 1.000 als 500 euros per a la categoria de carrosses. Un cop entregats els premis es donarà el tret de sortida a la festa en aquest recinte olotí amb una disco móbil.

Paral·lelament, al restaurant La Deu d’Olot, l’Associació d’Amics FANS organitzen un sopar i ball de disfresses amb concurs d’elegància. Aquest serà a 2/4 de 10 del vespre.

El punt final a la celebració es donarà a la Sala el Torín. A partir de les 12 de la nit, començarà la Gran Festa de Carnaval amb música a càrrec de JumPack. Un espai on  que la gresca i la disbauxa seran els protagonistes i on donar per acabat el Carnaval 2016.

 

Notícies relacionades:
– La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca s’endú el primer premi en carrosses grans al Carnaval de Platja d’Aro
– El Casal Marià s’omple per la presentació del Carnaval i el seu cartell, creació de l’olotina Sílvia Abdela
– El Carnaval d’Olot arrenca aquest dissabte amb la presentació del cartell i els Reis del Carnaval 2016

x