Els veïns de les Preses decideixen ampliar el mercat setmanal i acollir un mercat medieval a la consulta organitzada per l’Ajuntament

L’Ajuntament de les Preses ha organitzat una consulta popular per preguntar si ha d’ampliar el mercat setmanal i si interessa un mercat medieval. Els veïns que han respost s’han posicionat majoritàriament a favor de les propostes i el consistori ja ha iniciat els contactes per fer-les possible. La consulta s’ha fet a partir d’unes bústies instal·lades en cinc punts del poble. L’Ajuntament les hi deixarà perquè els veïns hi continuïn dipositant suggeriments.


El mercat del diumenge de les Preses no passa pels seus millors moments. L’Ajuntament no ha aconseguit la regularitat desitjada per part dels paradistes participants, i cada setmana hi ha de dues a quatre parades. Recentment, el consistori va rebre una proposta per agrupar un major nombre de parades que participessin al mercat setmanal de forma regular. Paral·lelament, l’Ajuntament ha rebut una altra proposta per realitzar al municipi un mercat medieval. Abans de prendre cap decisió, l’equip de Govern municipal ha decidit demanar l’opinió dels veïns mitjançant una consulta popular. El consistori ha repartit el qüestionari a les bústies dels veïns i els ha demanat que li responguin a través d’Internet o dipositant el qüestionari cumplimentat en una de les bústies que l’Ajuntament ha instal·lat en cinc punts estratègics del municipi.

Més del 80 % dels veïns que han respost a la consulta s’han posicionat a favor d’ampliar el mercat setmanal. Ho han fet responent directament a la pregunta i han pogut argumentar la seva opinió a l’apartat d’observacions. Després de conèixer el resultat, l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb el proposant per iniciar l’ampliació. L’objectiu és arribar a tenir entre 20 i 25 parades amb productes que no perjudiquin els comerços de les Preses que obren els diumenges.

En el cas del mercat medieval, els veïns també s’han posicionat a favor en un 70%. La consulta popular també demanava l’opinió sobre altres mercats sectorials. La meitat dels veïns han considerat que, en cas que s’acabin realitzant, tinguin una periodicitat anual. A l’espera de saber les dates, l’Ajuntament té clar la ubicació del mercat medieval. Es faria als carrers del centre del poble.

La consulta ha acabat però l’Ajuntament ha decidit deixar les bústies instal·lades en cinc punts del municipi. Es troben a la porta de l’edifici consistorial, a l’escola la Bòbila, la llar d’infants, un indret proper al local social del Bosc de Tosca i al sector d’habitatges que agrupa la plaça Artiga Bonica i altres barris com el del Noguer. A les bústies s’hi podran seguir dipositant suggeriments. Si una de les propostes comporta l’organització d’una altra consulta, l’Ajuntament assegura que la convocarà sense més problema.

x