L’Ajuntament d’Olot engega el procés participatiu sobre la reforma del Firal amb l’objectiu de cercar el consens ciutadà

L’Ajuntament d’Olot va presentar ahir el procés participatiu que ha plantejat finalment per poder dur a terme la reforma del Firal. Proposa un procés amb activitats per a les quals es convidarà a tots els ciutadans i altres vies de participació a través d’internet. La primera trobada serà aquest dimecres a 2/4 de 8 a la Sala el Torín. El consistori vol que els ciutadans ho decideixin tot, i de fet, a la primera trobada es demanarà als presents que decideixin el nom i la identitat gràfica amb la qual es donarà a conèixer aquest procés participatiu que ha de durar quatre mesos.

L’Ajuntament d’Olot iniciarà aquesta setmana el procés participatiu per a la reforma del Firal. Fa una crida a tots els ciutadans interessats a participar de la primera trobada, que està prevista per dimecres a 2/4 de 8 a la Sala el Torín. Allà s’explicarà el procés i el seu calendari. L’objectiu del consistori és que participin i contribueixin en el procés el màxim número de persones. Per això s’han previst tres vies de participació. Els ciutadans podran participar en tallers de treball presencial que s’organitzaran en els propers quatre mesos. També podran assistir en activitats itinerants, recorreguts i accions a l’espai públic de la ciutat. També hi haurà la possibilitat de participar-hi per Internet. Es crearà una pàgina web que estarà present a xarxes socials i disposarà d’una aplicació informàtica que permetrà opinar sobre el procés. Per a tot això, el consistori compta amb el suport de la cooperativa Raons Públiques, especialitzada en la implicació dels ciutadans per a la transformació i gestió d’entorns. Actualment, la cooperativa està finalitzant un projecte per al pla d’usos del barri barceloní de Gràcia. L’Ajuntament d’Olot vol intentar trobar el consens entre els ciutadans sobre la reforma del Firal abans de plantejar una consulta.

Paral·lelament al procés participatiu, l’actual equip de Govern estudiarà amb els serveis jurídics quin compromís té actualment amb l’acord que l’Ajuntament va arribar fa anys amb el despatx d’arquitectes RCR per als projectes de reforma del Firal i el Firalet. L’equip d’arquitectes va arribar a presentar llavors un avantprojecte per al Firal. L’equip de Govern creu que, sigui com sigui, al projecte s’hi podran incloure les aportacions que a partir d’ara faran els ciutadans sobre la reforma del Firal. Aquesta, han dit, és una voluntat política del Govern municipal.

L’Ajuntament d’Olot desvincula així el procés participatiu del Firal amb la consulta sobre el Correbou, que pensa convocar aviat, ja que s’ha de començar a organitzar el programa de les properes Festes del Tura.

L’Ajuntament d’Olot es dóna quatre mesos per completar el procés participatiu, després del qual, s’encomanarà el projecte. Es preveu que al 2017 s’haurien d’adjudicar les obres, que tindran una execució d’aproximadament un any. Els terminis fan preveure que el llarg del 2018 es podrà veure la inauguració del nou Firal.

 

Notícies relacionades:
– L’equip de Govern d’Olot no renuncia a emprendre el procés participatiu i les obres de reforma del Firal durant el 2016
– L’equip de Govern d’Olot proposa un pressupost de 28,7 milions d’euros amb inversions per al Firal, l’antic hospital i els camps de futbol base
– L’Ajuntament d’Olot aprova demanar un crèdit de 4,5 milions d’euros per a les reformes del Firal i l’antic hospital i els camps de futbol del Morrot