Milloren la xarxa elèctrica a Can Xons i la serra del Corb amb la instal·lació d’una nova línia subterrània i la integració d’elements per dissuadir els ocells

Endesa ha fet dues accions per millorar el servei elèctric de la zona de Can Xons i la serra del Corb, a les Preses, dins el Parc Natural. Per una banda ha instal·lat elements per protegir l’avifauna de la zona a les torres antigues existents; d’altra banda, ha instal·lat una línia subterrània que hauria de minimitzar les caigudes del subministrament elèctric als habitatges.

Les línies elèctriques que travessen els camps de forma aèria són un dels principals perills de l’avifauna. Els ocells s’aturen sobre els pals, i els de major grandària s’electrocuten quan estenen les seves ales per emprendre el vol de nou. Per a protegir l’avifauna, Endesa ha instal·lat dos elements als pals de la zona de Can Xons i la serra del Corb, dins el Parc Natural: un és la cobertura amb fundes aïllants dels cables elèctrics, per evitar descàrregues; l’altre és el muntatge de pintes amb pues de plàstic al capdamunt dels suports. Els elements protectors han estat instal·lats a instàncies dels Agents Rurals, que detectaven els ocells caiguts a la zona. D’altra banda, el servei també ha millorat per la instal·lació d’una línia subterrània de 25.000 volts que va des de la serra del Corb fins a Can Jordà, a la Fageda. Actualment hi ha 600 metres fets dels més de 1.100 que tindrà aquesta línia subterrània, una acció que hauria de minimitzar les caigudes de subministrament elèctric a la zona.