Entre el 2012 i el 2015 a Olot es van obrir una mitjana de 2 establiments comercials nous cada setmana

Una mitjana de dos negocis nous per setmana. És el balanç dels darrers quatre anys pel que fa a l’obertura d’establiments comercials a Olot. En total han estat més de 500 entre el 2012 i el 2015. Per sectors, l’Hostaleria i la restauració és on més se’n han obert, 1 de cada 4.

Entre l’any 2012 i el 2015 de l’obertura de nous establiments comercials ha Olot va evolucionar positivament, tot i que amb poca variació. Mentre que el 2012 se’n van obrir 122, el 2015 se’n van posar en marxa 6 més, 128. En total, durant aquest període van iniciar la seva activitat comercial 501 establiments a tota la ciutat cosa que suposa una mitjana de 2 comerços per setmana, dels quals un 54% van ser de nova creació i un 46% van ser traspassos.

La majoria de tots aquests establiments es van col·locar al centre de la ciutat, sobretot el carrer que aixeca més interès és el de Sant Rafel. És per aquest motiu que l’Ajuntament d’Olot vol donar sortida al triangle Sant Rafel, Firal i Plaça del Carme.

Per sectors, un 25% dels establiments nous eren d’Hostaleria i restauració, el 20% eren d’alimentació i un 11% eren d’equipaments per la persona, com ara botigues de roba, perfumeries o joieries. La resta de sectors (equipaments per la llar, bellesa i estètica, administratius, lleure i cultura, docents o automoció) es situen per sota del 10%. Amb la creació de tots aquests establiments nous, des de l’Àrea de Promoció d’Olot es vol seguir creixent i es creu que encara hi ha nínxols de mercat.

Dels més de 500 establiments nous que es van crear entre el 2012 i el 2015, només un 6% han finalitzat la seva activat. En bona part, fins a un 42% dels casos, és pel canvi d’ubicació del negoci. Els tancaments per vendes insuficients i per no poder fer front al lloguer han suposat un 39 i un 10% dels casos respectivament.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot engega el procés participatiu sobre la reforma del Firal amb l’objectiu de cercar el consens ciutadà

x