2.000 persones de 30 colles carnavalesques participaran aquest dissabte a la Gran Rua del Carnaval d’Olot

Les membres del Centre d’Iniciatives Turístiques Adela Moya i Rosa Teixidor han estat aquest divendres al plató de Les Notícies d’Olot Televisió per detallar el programa d’activitats del Carnaval d’Olot. Moya i Teixidor, que formen part de l’organització del Carnaval, han explicat que els actes comencen aquest mateix divendres a la nit, amb l’Espectacle Reial a les 9 del vespre, on els reis i reines dels 27 anys d’aquesta festa a la ciutat seran els intèrprets d’aquest espectacle, juntament amb els membres del Centre d’Iniciatives d’Olot. Les membres del CIT han explicat que les places estan gairebé exhaurides, però aquest migdia encara quedaven algunes localitats a platea i als pisos superiors. La festa continuarà aquest divendres al Pub Lucky Luke, a partir de les 12, amb el ja tradicional Ball de la Dona, una festa que també té premi per a les millors disfresses, segons ha anunciat Adela Moya, que ha explicat que dissabte serà el gran dia de Carnaval. Els comerços de la ciutat es vestiran per a l’ocasió, també la Plaça Mercat, on a partir de les 12 del migdia es donaran tastets, al finalitzar la cercavila del Rei i Reina d’aquesta edició del carnaval, Pere Vila i Paquita Montoliu, de la Colla Santjoanenca.

La Gran Rua de Carnaval començarà dissabte a les cinc de la tarda. Com ja es habitual sortirà dels terrenys de l’antiga estació i passarà per l’Avinguda Santa Coloma fins a la Plaça Clarà d’Olot. Segons ha informat Rosa Teixidor, aquest any participaran 2.000 persones de 30 colles carnavalesques. La Rua del Carnaval d’Olot es podrà veure en directe per Olot Televisió dissabte a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

Un cop acabada la Rua, a les nou del vespre, es donarà el tret de sortida al Sopar Popular amb Productes de la Garrotxa. Segons han explicat Moya i Teixidor, en el transcurs d’aquest àpat, al Pavelló Firal, es lliuraran els premis del Concurs de Carrosses i Comparses. Adela Moya ha destacat el gran nivell que han assolit les colles garrotxines després de 27 anys de participar als carnavals, fet que els ha permès emportar-se els premis dels carnavals de la costa, amb molta més història i tradició. En aquest sentit, Rosa Teixidor ha volgut agrair a totes les colles de la comarca el gran esforç que fan any rere any per participar amb aquest nivell a les diferents rues de Carnaval. Les dues membres del CIT han explicat que la festa acabarà dissabte a la nit amb el sopar organitzat per l’associació FANS i el final de celebració a la Sala el Torín.

 

Notícies relacionades:
– El Carnaval d’Olot 2016 viurà el punt més àlgid aquest cap de setmana
– La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca s’endú el primer premi en carrosses grans al Carnaval de Platja d’Aro
– El Casal Marià s’omple per la presentació del Carnaval i el seu cartell, creació de l’olotina Sílvia Abdela