La Diputació destina 1.043.000 euros a ajuts per a inversions municipals i despeses culturals als municipis de la Garrotxa

La Diputació de Girona ha destinat un milió 43 mil euros a ajuts per a inversions municipals i despeses culturals als municipis de la Garrotxa. 423 mil euros li pertoquen a Olot, la capital de la comarca. Li segueixen els pobles de la Garrotxa amb més població. A Sant Joan les Fonts s’hi poden arribar a destinar gairebé 41 mil euros i a la Vall d’en Bas, 39 mil. Les partides per a la resta de municipis garrotxins oscil·len entre els 27 i els 33 mil euros. La Diputació ha augmentat aquest ajut als municipis gironins un 11% respecte l’any passat.

La convocatòria de sol·licituds per emprar aquesta ajuda ja està oberta. Els ajuntaments podran invertir el 85% de l’ajut en inversions municipals, despeses corrents obligatòries, com l’enllumenat públic, el clavegueram, la pavimentació o la neteja viària, a més de despeses culturals. L’Ajuntament de la Vall de Bianya, per exemple, utilitzarà l’ajut per a la pavimentació de la carretera que va del pont del Tomàs de la Vall del Bac fins a Llongarriu. El 15% de l’ajut per a cada municipi, es poden invertir en despeses culturals. La Diputació ha establert com a nou criteri que una part dels diners es destinin a fomentar la dinamització i les activitats a les biblioteques i sales de lectura municipals. Així, volen impulsar aquests equipaments en la dinàmica cultural, educativa i social dels municipis.