Uns 150 aficionats a la corda fregada acudeixen a la novena Violinada d’Argelaguer per gaudir d’un cap de setmana de música popular

La Violinada d’Argelaguer, a la Garrotxa, celebra enguany la seva novena edició. Es tracta d’un festival que pretén reunir a persones d’arreu de Catalunya amb una afició comuna: l’interès per tocar instruments de corda fregada com violins, violoncels o contrabaixos.

La Violinada d’Argelaguer ha comptat amb uns 150 participants en la seva novena edició, que se celebra al llarg d’avui i demà a aquesta població garrotxina. El festival-trobada consisteix de tallers per aprendre a tocar, ballar i també diversos concerts. Enguany, la cultura convidada és la mexicana, concretament la huasteca.

L’esdeveniment, que dura tot un cap de setmana, pretén promocionar i impulsar el coneixement de la música popular en base al violí i a altres instruments de corda fregada. Així, la trobada aconsegueix que gent de totes les edats puguin compartir una afició comuna i es pugui crear un punt on convergeixin diverses cultures al llarg d’un cap de setmana.

La Violinada va néixer arran de l’impuls d’una comunitat de músics molt arrelada al poble, ja que tant Argelaguer té una tradició musical important. D’aquesta manera, any rere any, ArgelaguerAixí, gràcies a l’impuls del teixit de la societat civil d’Argelaguer, es poden tirar endavant festivals com aquest, que mantenen activa la vida social i cultural del poble.

 

Notícies relacionades:
– Més de 150 persones participen a la vuitena edició de la Violinada d’Argelaguer

x