2.500 persones visiten l’onzena edició de la Fira del Fajol de Batet de la Serra

La Fira del Fajol de Batet de la Serra, a Olot, ha celebrat enguany la seva onzena edició. Després de deu anys, la fira està plenament consolidada, i ara només pretén mantenir el ritme de visitants, i que aquests, coneguin i exportin als seus llocs d’origen, un producte com el fajol.

Diversos centenars de persones han anat fins a Batet de la Serra aquest matí per gaudir de l’onzena fira del Fajol. En un ambient lúdic i instructiu, els visitants han pogut gaudir de productes elaborats amb aquest gra. També han pogut aprendre com es conrea i com es recol·lectava antigament, entre altres. I és que la principal funció d’aquesta fira és de divulgació del producte.

El pregoner d’enguany ha estat Jordi Vilanova, el forner de Can Carbasseres d’Olot: ell va ser un dels primers en apostar, ja molts anys enrere, per al fajol com un ingredient per a fer-ne pa i comercialitzar-lo. Ara, nota la diferència amb aquells moments, i la seva no és l’única fleca que ofereix aquest tipus de pa a Olot.

De totes les activitats que ha plantejat la fira, han destacat el concurs de parades, en la qual s’ha triat la més ben decorada, o també el concurs de coques fetes de fajol. Són activitats ja habituals, que any rere any atreuen la gent fins a Batet de la Serra per gaudir d’un matí d’oci amb elements 100% garrotxins.

 

Notícies relacionades:
– L’onzena edició Fira del Fajol de Batet arriba aquest cap de setmana amb una seixantena de parades
– La desena edició de la Fira del Fajol de Batet atreu a més de 3.000 persones