L’ANEGx presenta al·legacions a l’ampliació de l’escorxador d’Olot Meats i els grups polítics a l’oposició hi donen suport

L’escorxador Olot Meats ha presentat la segona fase del projecte per ampliar les seves instal·lacions del polígon del Morrot. L’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa ha presentat diverses al·legacions a aquesta ampliació, i demanen el reciclatge del cabal d’aigua de la neteja, el tancament hermètic dels molls per evitar les males olors, i crear una comissió de seguiment al seu funcionament.


Olot Meats va presentar el 2013 el seu projecte d’ampliació, i ara ha d’encarar la segona fase d’aquest procés, que tindrà un cost de 10 milions d’euros. Entre les diverses obres que vol iniciar l’escorxador, hi ha la creació de nous molls de càrrega dels camions de bestiar encarats al barri del Morrot-Pla de Baix, o la instal·lació de nous col·lectors per recollir l’aigua procedent de la neteja dels camions. En relació a aquests dos aspectes, l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa ha presentat al·legacions a aquest projecte d’ampliació, després de parlar amb les associacions de veïns properes. L’entitat demana tancar hermèticament els nous molls de càrrega, per controlar les emissions sonores i olfactives, i que es situaran al carrer de França. D’altra banda, també demanen la instal·lació d’un bon sistema de reciclatge per reduir l’impacte de les aigües destinades a netejar les instal·lacions. A més, voldrien aïllar millor les cobertes amb la instal·lació de panells solars. L’entitat ha parlat amb els grups polítics a l’oposició a l’Ajuntament, que s’han mostrat receptius a les seves propostes.

L’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa també demana la creació d’una comissió de seguiment amb veïns i tècnics que permeti comprovar el bon funcionament de les mesures aplicades a Olot Meats.

 

Notícies relacionades:
– Olot Meats habilita un rentat de camions provisional a l’escorxador mentre no es construeix el definitiu lluny del recinte