Un dels detinguts per la presumpta falsificació i distribució d’obres d’art és un galerista veí d’Olot

Els informem de novetats sobre la falsificació i distribució d’obres d’art del desaparegut pintor català Joan Josep Tharrats. Els Mossos d’Esquadra han informat a Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ que un dels tres detinguts és un galerista veí d’Olot. També han estat detingut un marxant de Barcelona i una persona de Manresa vinculada a la família del pintor. Els agents mantenen la investigació, per a la qual ja han decomissat 260 obres d’art i en valoren l’autenticitat.

Aquesta és una de les galeries de les quals els mossos d’esquadra han requerit obres d’art, juntament amb altres locals i domicilis que han estat investigats a Olot, Sant Feliu de Guíxols i Barcelona. En concret, d’aquest local van decomissar 26 obres. OLOT TELEVISIÓ s’ha posat en contacte amb el gerent d’aquesta galeria. Espera que tot s’aclareixi aviat i diu sentir-se tranquil, ja que l’únic que ha fet ha estat adquirir unes obres. De fet, els mossos han decomissat les 26 obres amb l’objectiu d’analitzar-les i valorar la seva autenticitat en el marc de l’operació. Els mossos han informat a Olot Televisió que un dels detinguts en el marc de la investigació és un galerista d’Olot. Els altres dos detinguts fins a la data són un marxant de Barcelona i una persona vinculada a la família del desaparegut pintor Joan Josep Tharrats, mort el 2001. Els mossos investiguen si s’haurien certificat còpies de les obres de l’artista com a autèntiques quan no ho eren. Fins la data, s’han decomissat un total de 260 obres. La investigació es manté oberta i els mossos d’esquadra no descarten noves detencions.

 

Notícies relacionades:
– Els Mossos detenen tres persones per falsificar i distribuir obres d’art i escorcollen la galeria 4 Cantons d’Olot