La Generalitat recaptarà l’impost sobre pisos habitatges buits propietat de bancs a partir de l’1 de març

El Govern de la Generalitat ha aprovat el reglament que desenvolupa la llei de l’impost sobre els habitatges buits, aprovada el juliol de l’any passat. El nou tribut es començarà a recaptar el proper 1 de març. L’hauran de pagar les entitats financeres i els grans tenidors de pisos desocupats de manera permanent durant més de dos anys sense una causa justificada. El que hauran de pagar es calcularà en funció dels metres quadrats de superfície útil que tingui l’habitatge. La Generalitat preveu que el tribut aporti uns ingressos anuals d’uns 8 milions d’euros l’any. Amb aquests diners, la Generalitat preveu adquirir 8.300 pisos a 72 municipis i posar-los a lloguer social.


Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot ja ha iniciat una dotzena d’expedients per fer ús d’habitatges buits propietat de bancs