L’Ajuntament d’Olot ja ha iniciat una dotzena d’expedients per fer ús d’habitatges buits propietat de bancs

A la Garrotxa són 359 els habitatges buits propietat de bancs que hi ha en l’actualitat, segons l’Agència Catalana d’Habitatge. El Registre d’Habitatges Buits de la Generalitat en té comptabilitzats 270 només a Olot. La ciutat és una de les 72 poblacions catalanes on hi ha famílies amb dificultats per accedir a l’habitatge i, per tant, s’hi aplicarà el nou impost anunciat per la Generalitat.

Segons el regidor d’Habitatge de l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga, el nou impost sobre habitatge propietat de bancs que porti més de dos anys buits sense justificació ha de repercutir d’una manera o una altra en el territori des d’on es recapta, ja que els vuit milions d’euros anuals que preveu recaptar la Generalitat es destinaran a adquirir pisos per a lloguer social.

La Junta de Govern Local va aprovar fa quatre setmanes la cessió obligatòria dels pisos buits propietat de bancs per oferir-los a famílies amb risc d’exclusió residencial. A Olot hi ha 270 habitatges buits propietat de bancs registrats per la Generalitat. Això no vol dir que l’Ajuntament pugui fer ús de tots 270. És a partir de la detecció d’una família amb dificultats per accedir a l’habitatge que s’inicia l’expedient perquè el consistori pugui tenir-lo i oferir-lo a aquella família. Les famílies en risc d’exclusió residencial són determinades pels serveis socials un cop analitzen la seva situació econòmica. Els ciutadans poden conèixer més informació adreçant-se al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa o a l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament d’Olot.

 

Notícies relacionades:
– La Generalitat recaptarà l’impost sobre pisos habitatges buits propietat de bancs a partir de l’1 de març