Territori inclou la futura via verda de Santa Pau entre els nous carrils bici a construir fins el 2018

El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà més de 4 milions fins al 2018 per construir nous carrils bici arreu de Catalunya. La Generalitat té previst invertir-los en una desena de projectes, entre els quals es troba la via verda de Santa Pau demanada pel territori per accedir a peu o en bicicleta a la Fageda i els volcans Croscat i Santa Margarida, com a mesura per fer disminuir les aglomeracions de cotxes per motius turítics.


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha inclòs la via verda de Santa Pau dins la desena de projectes fins al 2018 per ampliar la xarxa de carrils bici de Catalunya. La via ha estat llargament demanada pel territori, i ha pres protagonisme des d’aquesta passada tardor, quan es van evidenciar aglomeracions dels cotxes de visitants des de la Fageda i fins el nucli de Can Blanc. La nova via ha de millorar la seguretat en l’accés als punts turístics del municipi i oferir una alternativa als vehicles rodats. La via té un cost aproximat de 67.000 euros. Resseguirà la carretera de Santa Pau des de Can Blanc fins a l’aparcament proper al volcà de Santa Margarida, i es podrà recórrer a peu o en bicicleta. L’Ajuntament de Santa Pau ha acollit positivament la inciativa del govern de la Generalitat d’incloure el projecte dins de la desena de carrils bici que vol ampliar en els propers dos anys al territori català.

 

Notícies relacionades:
– Santa Pau celebra que es concretin les propostes de senders ciclables fins a Mieres i un camí segur de Can Blanc al volcà Santa Margarida
– Allargaran la via verda d’Olot fins a Santa Pau i Mieres gràcies a un sender d’Itinerànnia
– Les Vies Verdes són un valor afegit per al turisme a la Garrotxa

Deixa un comentari