El documental musical sobre Xucu-Pà veurà la llum el proper 28 de febrer

El Mini estrenarà el diumenge 28 de febrer el documental ‘Xucu-Pà i l’orgull rural (molt més que un concert)’, de Marc Planagumà. La pel·lícula desgrana tot l’univers musical i el context i filosofia d’un grup atípic, a partir del concert homenatge a la banda de l’any passat.

La Plaça de Braus d’Olot va quedar plena de gom a gom, el juny passat, en motiu del concert homenatge al grup Xucu-Pà. Amb les imatges de l’esdeveniment, combinades amb documents històrics de la banda, s’ha confeccionat un documental musical que permet redescobrir la banda de rock-bacó. El documental, anomenat ‘Xucu-Pà i l’orgull rural (molt més que un concert) s’estrenarà el proper 28 de febrer.

Entre el material que ha recuperat el documental destaquen les imatges inèdites del grup que tenien Josep Maria Francino i Carles Fontfreda, així com els vídeos guardats al fons de Televisió de la Garrotxa, unes imatges que han entrat fa poc al fons de l’Arxiu Comarcal. L’estrena del documental serà a les 12 del migdia als Cinemes Olot, i coincidirà amb la reedició del ‘Ja estem encinta’, un dels primers treballs de Xucu-Pà però que només existia en format casset. Ara ja és possible trobar-lo en CD i vinil, i es recupera d’aquesta forma algunes de les cançons més emblemàtiques del grup garrotxí.

 

Notícies relacionades:
– Albert Pla, David Carabén i Núria Graham són els caps de cartell de la 6a edició del Festival El Mini
– Inicien una campanya de micromecenatge per reeditar la primera maqueta de Xucu-Pà, ‘Ja estem encinta’
– El retorn i concert d’homenatge a Xucu-pà reuneix més d’un miler de persones a la plaça de Braus d’Olot