El pla de govern d’Olot 2015-2019 inclou 400 accions a dur a terme aquesta legislatura

L’equip de govern municipal d’Olot ha presentat el pla d’accions d’aquest mandat, tantes com 400, en una voluntat de detallar al màxim l’acció de govern del dia a dia i els passos a seguir per fer realitat els grans projectes de ciutat. El govern municipal no vol prioritzar cap acció per davant de cap altra i espera acomplir el màxim de propostes des d’avui fins al final de la legislatura.

El Pla de Govern d’Olot 2015-2019 detalla fins a 400 accions que volen dur a terme abans del 2019, entre grans actuacions i accions concretes del dia a dia. S’agrupen sota les àrees d’Alcaldia, Cohesió Social i Atenció a les Persones, Progrés econòmic, Serveis interns, economia i govern obert, i Territori, espai públic i medi ambient. Són moltes més accions que en les incloses en el pla de govern de la passada legislatura. Llavors, el pla es composava de poc més de 140 accions. L’alcalde ho atribueix en un major detall en l’exposició de les propostes, perquè els ciutadans puguin comprendre-les i avaluar-les. És per això que, segons Josep Maria Corominas, s’ha retardat la presentació del pla, prevista per a la passada tardor, i no per les negociacions amb els seu soci de govern, el Partit dels Socialistes, de qui diu que hi ha hagut bona entesa.

Respecte dels grans projectes de ciutat, el govern preveu acabar de definir aquest mateix any els usos que tindrà l’antic hospital. La reforma integral de la residència es planteja per al trienni entre el 2017 i el 2019. El govern vol haver finalitzat el procés participatiu del Firal en quatre mesos i fer-ne la remodelació entre el 2017 i el 2018. En el mateix període vol construir les noves instal·lacions de futbol base, després que aquest mateix any s’hagi dissenyat el projecte. Finalment, l’equip de govern preveu iniciar el 2016 el projecte que ha de posar en valor el patrimoni volcànic, natural i cultural de la ciutat, amb l’objectiu de finalitzar-lo el 2019. La passada legislatura, l’Ajuntament va ser capaç d’acomplir més del 80% de les propostes incloses en l’anterior pla de govern. Per a aquest mandat, l’equip de govern espera novament acomplir el màxim de les accions previstes, sense prioritzar-ne cap per davant d’una altra.

Els diferents regidors del govern municipal donaran compte del pla de govern en el ple de l’Ajuntament previst per a aquest vespre.

 

Notícies relacionades:
– ERC demanarà que Olot celebri l’Any Ramon Casas en motiu del 150è aniversari del seu naixement

Deixa un comentari