La Diputació de Girona reclama a la Generalitat el retorn de l’aigua del Ter a la seva conca

La Diputació de Girona ha instat a la Generalitat a que el cabal del riu Ter torni a la seva conca. El transvasament d’aquesta aigua, que va majoritàriament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, fa que el cabal del riu, sovint estigui per sota del que està estipulat per llei.


La Diputació de Girona defensa el cabal del Ter i denuncia la contínua vulneració de la legislació amb el cabal mínim del riu que travessa les comarques gironines. Els 26 diputats de forma unànime han aprovat aquesta moció que insta a la Generalitat a retornar l’aigua a la seva conca.

Des de la CUP també s’ha apostat per a un model més sostenible en què no s’extreguin els recursos del territori, tal com passa en el Ter que la majoria d’aigua va a l’àrea metropolitana de Barcelona. A més, també ha recordat que hi ha altres conques vulnerades.

En el ple de la diputació també s’ha assegurat que CiU manté l’oferiment a Esquerra per entrar al govern i s’està negociant com serà aquesta entrada, tot i que el president no ha posat terminis a l’acord.

 

Notícies relacionades:
– La Diputació de Girona augmenta les partides per als consells comarcals en un 13,4%

x