Durant el 2015 la Creu Roja de la Garrotxa va atendre gairebé 2.000 persones

La Creu Roja de la Garrotxa ha fet balanç dels serveis realitzats durant el 2015. En total s’han atès a prop de 2.000 persones a través dels diversos programes que du a terme l’entitat, alguns d’ells posats en marxa durant el darrer any.

Aquest 2015 hi ha diversos programes que la Creu Roja de la Garrotxa, amb els seus gairebé 2.600 socis, 250 voluntaris i 12 professionals ha posat en marxa per primera vegada. Un d’ells és el de garantir l’alimentació fresca per a infants en els períodes no escolars. En concret s’ha dut a terme en dos èpoques de vacances dels centres educatius, a l’estiu i al desembre. Amb ell s’ha garantit l’aportació alimentària de producte fresc a 415 infants de la Garrotxa amb unes targetes per la compra de productes frescos amb imports dels 76€ per les famílies amb un fill fins als 288 euros per les famílies amb sis fills. Enguany els diners recaptats amb la marxa solidària de l’entitat van anar destinats a finançar aquest programa.

El 2015, la Creu Roja de la Garrotxa també ha posat en marxa un projecte de proximitat local, amb el que setmanalment, dos voluntaris de l’entitat han trucat a persones majors de 65 anys, que viuen soles i allunyades del centre, per detectar possibles problemes i necessitats. En el programa hi ha format part 13 persones i s’han realitzat 239 trucades.

Pel que fa al programa de millora de les necessitats visuals, que també es va posar en marxa durant l’any passat, es van atendre 12 persones, set adults i cinc menors. D’aquesta manera es va poder pagar el 100% del cost de la revisió òptica i unes ulleres graduades a aquestes persones que ho han necessitat.

Del balanç de les activitats del 2015 realitzades per la Creu Roja Garrotxa també en destaca l’augment del servei de préstec de productes de suport. Aquest banc ortopèdic que l’entitat posa a disposició de les persones amb algun tipus de limitació física, ja sigui temporal o permanent, ha tingut un total de 322 usuaris. El servei ofereix crosses, cadires de rodes, caminadors i altres productes. El nombre total de material prestat el 2015 ha estat de 629 unitats, mentre que l’any anterior se’n van prestar poc més de 500 i el primer any de la posada en marxa d’aquest servei, el 2007, el material prestat no va arribar a les 170 unitats.

 

Notícies relacionades:
– La tercera Marxa Popular Solidària de la Creu Roja recapta uns 1.400 euros a favor de l’alimentació infantil
– Zoetis dóna 1.200 euros per un projecte d’alimentació infantil de l’Aliança Humanitària de Creu Roja Garrotxa

Deixa un comentari