El ple de l’Ajuntament d’Olot aprova per unanimitat una addenda al Reglament Orgànic Municipal per treure la imatge del rei i la bandera espanyola del saló de sessions

El ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar inicialment ahir per unanimitat una modificació del Reglament Orgànic Municipal. Ho va fer amb l’objectiu de tenir seguretat legal a l’hora de retirar el retrat del rei i la bandera espanyola del saló de sessions. Es publicarà un edicte, i en els següents trenta dies, es podran presentar reclamacions o suggeriments.

Per assegurar-se una cobertura legal a l’hora de retirar el retrat de Felip VI de Borbó i la bandera espanyola del saló de sessions, el ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar inicialment per unanimitat una addenda al Reglament Orgànic Municipal. En aquesta modificació, a l’article vuitè, es vol definir el saló de sessions com una galeria d’homenatge als olotins il·lustres, i els quadres amb els seus retrats han de ser el tret que caracteritzi la sala.

Durant el ple també es va donar compte del pla de govern local 2015-2019. En relació a les mocions, se’n va rebutjar una presentada per la CUP per col·laborar en la creació d’una xarxa de municipis per a l’economia social i solidària. El govern hi va votar en contra i Esquerra es va abstenir. Es van aprovar per unanimitat la moció presentada per Olot en Comú, Esquerra i la CUP per revisar el pla de gestió del districte de conca fluvial de catalunya 2016-2021, així com la moció presentada pels republicans per adherir-se a l’any Ramon Casas, pintor que té la seva obra més emblemàtica, La Càrrega, al Museu de la Garrotxa.

Finalment, també es va aprovar la moció presentada per Olot en Comú contra la criminalització del dret de vaga i a favor de la derogació de l’article 315.3 del codi penal, amb l’abstenció de Convergència i Unió i els vots a favor de la resta de grups.

 

Notícies relacionades:
– El pla de govern d’Olot 2015-2019 inclou 400 accions a dur a terme aquesta legislatura
– ERC demanarà que Olot celebri l’Any Ramon Casas en motiu del 150è aniversari del seu naixement
– Olot traurà la imatge del Rei i la bandera espanyola del saló de sessions del consistori

x