L’Ajuntament de Besalú millorarà el seu sistema informàtic després que un vius malmetés part dels seus documents

L’Ajuntament de Besalú ha aprovat aquesta setmana per Junta de Govern la renovació del seu programari i la millora del seu sistema de seguretat després que el passat octubre un arxiu maliciós s’infiltrés en el sistema i esborrés tots els arxius que no tenien còpia de seguretat.

El virus que portava l’arxiu va encriptar tots aquests arxius. Molts no s’han pogut recuperar, a excepció d’aquells que es trobaven en correus personals o en d’altres plataformes. L’atac informàtic ha provocat nombroses incidències en les dependències de l’Ajuntament de Besalú, que ha hagut de refer documents perduts. El consistori ha recorregut a una empresa i al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya per intentar recuperar la totalitat dels arxius. Les autoritats informen d’una nova onada de correus maliciosos portadors de virus als correus electrònics. Els Mossos d’Esquadra i el Consell Comarcal de la Garrotxa han enviat correus preventius per alertar els funcionaris de l’administració local.

x