L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca posa en marxa la nova estació de tractament d’aigua potable del municipi

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha construït una Estació de Tractament d’Aigua Potable que acaba amb l’alta concentració de sulfats de l’aigua procedent del pou proper al riu Llierca. L’actuació ha millorat substancialment la qualitat del subministraments en moments en què l’aigua procedent de la Miana no és suficient, i dóna resposta a una reivindicació dels veïns de molts anys.

Sant Jaume de Llierca ha posat en funcionament la nova Estació de Tractament d’Aigua Potable. El nou equipament evita la concentració de sulfats de l’aigua procedent del pou proper al riu Llierca i millora la qualitat del servei de la xarxa que abasteix 375 habitatges del nucli urbà, a més d’altres nuclis disseminats. La instal·lació de la nova estació forma part d’una actuació que té un cost de 490.000 euros i que també ha suposat l’automatització i monitorització del sistema d’aigua. El nou sistema compta amb unes alarmes que avisen l’operari en cas d’una futura incidència. Això permetrà arreglar la falla abans que l’usuari se’n ressenti. Properament, l’Ajuntament organitzarà jornades de portes obertes per mostrar les noves instal·lacions. També portarà una exposició itinerant que explica la importància de fer bon ús de l’aigua.

Durant el primer any, l’empresa encarregada de la construcció de l’estació serà l’encarregada de l’explotació del servei. Posteriorment, s’obrirà un concurs perquè altres empreses puguin oferir-se. L’Ajuntament s’ha fet càrrec del 20% de l’actuació. Un altre 30% s’ha assumit a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat, i el 50% restant corre a càrrec d’una junta de compensació formada per empreses del polígon industrial. Això és així perquè l’actuació comprèn també la connexió de la xarxa d’aigua del nucli urbà amb la del polígon, que fins ara prové del Gomarell, a Montagut i Oix. És previst que la connexió de les dues xarxes d’aigua es completi d’aquí a 2 o 3 mesos, quan s’acabin de construir els 100 metres que falten de canalització. El següent pas per a la millora de la xarxa d’aigua del municipi serà la construcció d’un nou pou sota el pont del llierca, com a alternativa per extraure l’aigua de les immediacions del riu Llierca. L’actuació costarà 40 mil euros que assumirà l’Ajuntament i que ja són inclosos a la partida de despeses del pressupost del 2016.

Deixa un comentari