Les Planes d’Hostoles presenta la primera edició del cicle de Teatre Amateur i Professional

L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ha presentat la primera edició del cicle de Teatre Amateur i Professional, el TAP, que ha programat un espectacle setmanal al llarg de tot el mes d’abril. Per fer-ho possible, el consistori s’ha proposat condicionar el centre cultural per tal d’acollir una programació estable. La inversió prevista per fer possible el cicle es troba entre els 10.000 i 15.000 euros aquest any, i 10.000 euros més l’any vinent.

El consistori comença amb un cicle de teatre on conviuran propostes professionals i amateurs que s’oferiran setmanalment, el divendres o el dissabte. La primera serà l’espectacle Histèria Sagrada, amb Toni Albà i Fermí Fernández, programada per divendres 1 d’abril a les 10 de la nit. L’obra planteja de manera divertida els conflictes permanents entre creients i evolucionistes. Després del robatori del Nen Jesús de Trona, mossèn Dalmau intentarà recuperar la fe de la societat explicant una revisió de la història del Messies.

A Histèria li seguirà el 9 d’abril Purgatoris, la nova creació de la reconeguda companyia olotina La Funerària, sota la direcció de Xavier Ruscalleda, una divertida reflexió sobre la condició humana des del llindar entre la mort i la vida eterna. El 16 d’abril arribarà Sala 4, la hilarant comèdia que ha servit de carta de presentació de la nova companyia La Juguesca. Sala 4 comença la seva gira fora d’Olot després de fer riure a més d’un miler de persones a la capital de la Garrotxa, sota la direcció del reconegut actor Jaime Blanch. El cicle de les Planes acabarà amb les representacions de la comèdia Prèssec Confitat, de la companyia 10 i acció del barri de Sant Miquel d’Olot, i El Geriàtric, de la jove companyia Tres Colades de Sant Joan les Fonts.

Els preus de les propostes varien dels 5 als 15 euros. L’Ajuntament, a més, ofereix abonaments de 20 euros per veure quatre de les cinc obres, amb la intenció d’acostar el teatre al públic planenc. La intenció és consolidar el cicle i repetir-lo l’any vinent amb noves companyies, com el grup de teatre local el Jonquer, que aquest any presentarà la seva proposta el 21 de maig. El consistori prepara també la programació d’un cicle de concerts que serà anunciat properament.