El Centre Excursionista Olot vetllarà el recorregut de la Flama de la Llengua Catalana 2017

El Centre Excursionista d’Olot és l’entitat que agafarà el relleu de la Flama de la Llengua Catalana. Es tracta d’un esdeveniment que vol refermar la voluntat del poble per mantenir viva la llengua, i el Centre Excursionista n’haurà de mantenir la flama el 2017.

Diumenge passat va arribar a Montserrat la Flama de la Llengua Catalana, un esdeveniment que va néixer el 1970 i s’ha celebrat de forma ininterrompuda. La Flama simbolitza la voluntat d’un poble de mantenir viva la llengua, i consta d’un homenatge a Pompeu Fabra i la posterior arribada del foc a l’atri de la basílica de Montserrat, on crema durant tot un any sencer. Es tracta d’un acte organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i cada any la responsabilitat recau en algun grup dels que formen part de la federació. El proper 2017, els encarregats d’organitzar els actes de la Flama de la Llengua Catalana serà el Centre Excursionista Olot, que té previstes diverses accions i activitats culturals i reivindicatives, que tindran lloc entre el gener i el febrer de l’any vinent. El Centre agafa el relleu d’Al-Pi-nisme Club Esportiu d’Igualada, que ha portat la flama aquest 2016.

x