Olot impulsa el programa ‘Fem ocupació per a Joves’ destinat a aturats de 18 a 29 anys

20 joves d’entre 16 i 24 anys ja han entrat a formar part del programa “Joves per l’Ocupació”, destinat a nois i joves que no havien acabat l’ESO o que després de fer-lo, no han continuat estudiant. La propera setmana iniciaran una formació professionalitzadora en el sector carni o de fusteria i aquells que no tenen l’ESO començaran la formació per treure-se’l. Pel que fa a un altre programa, “Fem Ocupació per a Joves”, aquests dies s’inicia el procés de selecció per cobrir les primeres 13 ofertes de feina.


El passat 22 de gener, l’Ajuntament d’Olot va convocar una reunió per explicar els dos programes d’ocupació dissenyats per a joves. Uns 70 nois i noies van respondre a la crida. Actualment, l’àrea d’ocupació del consistori ha trobat 13 empreses interessades a participar en el programa Fem Ocupació per Joves. Aquestes empreses, que representen sectors diversos, oferiran llocs de treball per un període mínim de 6 mesos en ocupacions diferents, com administratius, comercials, cambrers, ajudants de cuina o aprenent de carnisseria, neteja i manteniment o operaris de producció. L’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament seguirà buscant 7 empreses més per completar el programa, però mentrestant, fa una crida als joves d’entre 18 i 29 anys per cobrir els primers 13 llocs de treball. Per fer-ho, han d’haver finalitzat l’ESO, un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o el Batxillerat, i han d’estar a l’atur.

Els joves interessats s’han d’adreçar al Mas les Mates. Els que participin al programa, s’hauran d’inscriure a Garantia Juvenil. Trobaran assessorament a l’Espai Jove Ideal i el Consell Comarcal de la Garrotxa. Des de l’inici del 2016, a l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot s’han rebut 52 ofertes de treball de diferents empreses de la comarca. 34 persones han trobat feina amb el suport del servei. Al llarg del 2015, el Mas les Mates va gestionar 219 ofertes, mentre que 347 persones van trobar feina gràcies al servei d’ocupació.

 

Notícies relacionades:
– Bonpreu confia en el servei d’ocupació d’Olot per preseleccionar els 60 treballadors del nou Esclat
– Olot crea dos nous programes ocupacionals per a joves d’entre 16 i 29 anys

Deixa un comentari