El Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona dedicarà una exposició a l’escultor olotí Josep Clarà

El Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona, el MEAM, prepara una exposició de l’escultor olotí Josep Clarà per al mes de març. La mostra, que es fa amb col·laboració del Museu de la Garrotxa, es centrarà en els guixos de l’escultor.

En total, unes 55 escultures de Josep Clarà de formats diversos i mides que arriben als dos metres d’alçada, és podran veure al Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona. El MEAM prepara aquesta exposició centrada en la figura de l’escultor que ocuparà tota la planta baixa de l’edifici i també la tercera planta, on es farà una reconstrucció del taller de l’artista, amb fotografies, models, motlles, obres de guix i eines, que permeti explicar de forma més interactiva l’ofici de l’escultor.

L’exposició, que es titula ‘Al taller de Josep Clarà. Guixos d’un escultor irrepetible’ explica la trajectòria de l’olotí i en destaca les obres més importants. La mostra compta amb la col·laboració del Museu de la Garrotxa, que és la institució dipositària de bona part de l’obra de Josep Clarà, i es centra en els guixos de l’escultor, un material que tot i no gaudir de la reputació del marbre o el bronze, té un valor afegit, ja que serveix a l’artista per a poder passar la seva creació original en argila a materials definitius més resistents.

Al MEAM l’exposició s’inaugurarà el 10 de març i es podrà visitar fins al 19 de juny. Posteriorment, es traslladarà a Olot, on s’exposarà al Museu de la Garrotxa a partir del setembre del 2017.

Deixa un comentari