El LAP porta a Olot ‘Ligeros de equipaje’, una obra sobre l’exili per l’Empordà durant la Guerra Civil Espanyola

Ahir al vespre el Teatre Principal d’Olot va acollir la representació de ‘Ligeros de equipaje’, una obra sobre l’exili d’espanyols a França durant la Guerra Civil. Amb només dos actors representant una cinquantena de personatges, es van poder aproximar al públic diverses històries d’exili molt emotives.

El LAP va portar a Olot ‘Ligeros de equipaje’, una obra de Jesús Arbués en la qual només dos actors representaven més de cinquanta històries reals sobre l’exili a França per l’Empordà durant la Guerra Civil espanyola. L’obra procura que els episodis siguin propers i emotius al públic, sobretot perquè els espectadors els puguin comprendre en tota la seva magnitud i fer-ne els paral•lismes necessaris amb situacions semblants d’avui dia.

Per poder fer encara més properes les històries, ‘Ligeros de equipaje’ utilitzava les projeccions amb imatges de l’exili, i no només en gran format, sinó reproduint imatges sobre llençols o samarretes blanques en els mateixos personatges.

Amb aquests recursos simples però efectius, i en un petit format com el del LAP, ‘Ligeros de equipaje’ va aconseguir un resultat teatral que emetia un missatge molt potent i emotiu sobre un episodi històric que convida a reflexionar.

x