Comença el cicle de conferències sobre el barroc de Sant Esteve

L’Associació d’Amics de Sant Esteve i el Santuari del Tura ha iniciat el cicle de conferències per posar de manifest els elements de valor que hi ha a l’església de Sant Esteve. Ho ha fet amb un primer cicle de quatre sessions per estudiar el barroc del temple parroquial. Ahir ja es va fer la primera conferència. Les següents es faran els dijous 3,10 i 17 de març. La del proper dijous tractarà d’esbrinar el que s’amaga darrera les imatges i pintures que es poden veure als retaules i els llenços de Sant Esteve. Sota el títol ‘Entre la sang de la Gracia i la llet de Maria. Algunes iconografies oblidades’ anirà a càrrec del doctor en Història de l’Art Xavier Palomo. El dijous 10 de març es farà una conferència titulada ‘De la restauració de la Verge del Tura a la conservació del retaule de Sant Eloi, amb el permís del Greco’. En aquest cas es farà un recorregut històric del patrimoni artístic restaurat amb Pere Rovira, conservador i restaurador de bens culturals. Finalment la darrera sessió serà el dijous 17 de març es farà la conferència titulada: ‘Imatges, espais i rituals. El paper de les imatges devocionals en la societat d’època moderna: la confraria del Roser d’Olot com a exemple’,

Notícies relacionades: 
– L’Associació d’Amics de Sant Esteve estableix quotes de 20 a 150 euros anuals per ajudar a la restauració del temple
– Les visites a l’església de Sant Esteve d’Olot són el començament de l’increment d’activitat cultural al temple
– L’Associació d’Amics de Sant Esteve incrementa la seva activitat de divulgació i patrimoni de l’església