L’espectacle cap de cartell d’ElMini, ‘Guerra’, de Pla, Muguruza i Refree registra un ple absolut al Teatre Principal d’Olot

Després dels concerts de dijous, ElMini va continuar el divendres amb l’espectacle mes rellevant del cartell: Guerra, amb Albert Pla, Fermín Muguruza i Raül Fernández, Refree. El musical genera una profunda reflexió, i fins i tot, incomoditat en l’espectador, perquè pugui adonar-se de la violenta realitat del planeta avui dia.

El Teatre Principal d’Olot va registrar un ple absolut per veure l’espectacle ‘Guerra’. Un públic variat, atret per Albert Pla, Fermín Muguruza o Raül Fernández ‘Refree’, o bé tots tres alhora, van assistir a una representació amb un profund missatge de conscienciació col·lectiva. ‘Guerra’, amb un muntatge multimèdia de grans dimensions, explica sense miraments, la complicitat del primer món en situacions com les guerres, exilis i violències.

Guerra començava amb humor, aportat en gran dosi per Albert Pla i també es posava en context el món en què es volia introduïr al públic. L’obra evolucionava, i donava un tomb radical quan, en un moment determinat, s’acabava l’humor: s’insistia amb la violència, augmentava la presència de la mort, i s’incomodava l’espectador. I és que Pla, Muguruza i Refree van creure adequada aquesta fórmula perquè el missatge de complicitat de l’espectador amb les tragèdies del món actual, calés fins al fons.

La jornada musical la va tancar Carla, jove música osonenca, que estrenava en concert el seu primer disc, Night Thoughts. El concert va ser al Casino, la nova seu d’ElMini, just en acabada la representació de Guerra.

 


Notícies relacionades:

– ElMini s’ha adreçat als més petits a través de l’espectacle ‘Bítels per a nadons’
– Núria Graham i Cala Vento enceten els concerts del festival de música de butxaca ElMini