Javer Cercas, Maria Barbal o Juan José Millàs seran alguns dels autors convidats a Olot pel festival MOT

Les converses públiques de més d’una quinzena d’autors tancaran a Olot el festival de literatura MOT dedicat a les vides escrites. Javier Cercas, Maria Barbal, Cristina Masanés o Juan José Millás passaran del 14 al 16 d’abril per la capital de la Garrotxa, que clourà el festival amb una presentació-concert a càrrec de Quico Pi de la Serra, Julià Guillamón i Joan Sala.

Més d’una trentena d’autors visitaran Girona i Olot del 7 al 16 d’abril per posar els mots al proper festival de literatura organitzat conjuntament per les dues ciutat. La capital de la demarcació acollirà les conferències del 7 al 9 d’abril. El dijous 14, la capital de la Garrotxa recollirà el relleu. Les conferències les pronunciaran a mode de conversa pública desenes d’escriptors distribuïts en parelles sota una mateixa temàtica: vides que mereixen ser escrites.

La programació d’Olot començarà el 14 d’abril a les 6 de la tarda a la sala Carbonera amb la conversa entre les escriptores Cristina Masanés i Eva Vàzquez. Parlaran de vides de muses escrites, entre elles, la misteriosa model de Picasso Germaine Gargallo. Seguiran a aquesta conversa les de Carlos Fonseca i Juan Antonio Masoliver Ródenas, que parlaran dels escrits sobre vides obsessives, la d’Alícia Giménez Barlett i Martí Domínguez sobre els maquis, la conversa sobre dones silencioses que protagonitzaran Jun José Millàs i Monica Zgustová, o la de l’escriptor David Foenkinos i el pintor Perico Pator sobre vides estroncades. El Ver-MOT de la tercera edició del festival reunirà a la Plaça del Teatre els autors Andreu Carranza, Enric Casasses, Narcís Comadira i Miquel de Palol, moderats pel dramaturg Xavier Albertí. Tots cinc dedicaran parlaran sobre la vida escrita de Jacint Verdaguer.

Javier Cercas tornarà a Olot, aquesta vegada acompanyat per l’escriptora Maria Barbal, per parlar-nos sobre vides d’impostors i, concretament, de l’impostor Enric Marco, que va fingir la seva deportació al camp de concentració de Flossenbürg, Alemanya. Tots dos autors van escriure al 2104 sobre aquesta figura. Mantindran a Olot la conversa que tenen pendent.

L’última conversa a Olot la protagonitzaran Mia Couto i Jordi Nopca sobre escriure la bèstia humana. Serà abans que es doni punt i final al festival amb una presentació-concert a càrrec de Quico Pi de la Serra, Julià Guillamón i Joan Sala a la Sala La Carbonera. L’entrada és lliure, tant pel que fa als concerts com a les diferents conferències. Durant el festival, la Sala Carbonera disposarà de servei de bar i venda de llibres dels autors convidats.

 

Notícies relacionades:
– Javier Cercas o Alícia Giménez Bartlett participaran a la tercera edició del Festival de literatura MOT
– Gairebé 3.000 persones han assistit a les converses de la segona edició del Festival de Literatura MOT
-El festival de literatura MOT atreu escriptors de primer nivell internacional a Olot per parlar de les ciutats literàries

Deixa un comentari