Entren en funcionament les noves urgències de pediatria de l’Hopsital Josep Trueta de Girona

Les noves urgències de pediatria de l’Hospital Josep Trueta de Girona han entrat en funcionament aquesta setmana després de 6 mesos d’obres. Tota l’activitat pediàtrica queda concentrada a la tercera planta on, a més de les urgències, també hi ha hospitalització, neonatologia i la UCI de pediatria.

L’Hospital Josep Trueta de Girona ja ha estrenat les noves urgències de pediatria que s’han traslladat a la tercera planta on hi ha tota l’activitat pediàtrica. I és que fins ara s’atenien els infants a l’àrea d’urgències convencional, amb un circuit diferenciat del d’adults. D’aquesta manera, s’ha aconseguit més espai i molt més confortable tant pels usuaris com pels professionals. Una de les principals millores per als pacients és que l’increment d’espai permet que puguin ser dos els familiars que acompanyin el menor, i no només un com passava fins ara. Aquest canvi d’ubicació permetrà ampliar el servei d’urgències convencional. De fet es preveu que les obres d’ampliació comencin a finals d’any, un cop s’hagi fet el trasllat del laboratori clínic al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Paral·lelament, han començat a posar fil a l’agulla en els treballs per reformar la UCI pediàtrica i la neonatologia que es troben també a la 3a planta. L’any 2015 el Trueta va atendre un total de 13.647 urgències pediàtriques, amb una mitjana de 40 atencions al dia.

x