La fira ‘Besalú Ciutat Jueva’ transporta la vila al seu passat jueu

Ja fa 10 anys que es celebra el ‘Besalú Ciutat Jueva’ es tracta d’una fira que va començar en aquest poble garrotxí amb l’objectiu de divulgar l’importantíssim passat jueu del municipi i que ara està consolidada com una activitat cultural de referència a la comarca.

La fesomia habitual d’aquesta vila medieval canvia, per transformar-se i permetre al visitant endinsar-se en el passat jueu de Besalú, i així poder-ne aprendre.

Els assistents poden gaudir de música sefardita en directe, conferències, visites guiades teatralitzades, gastronomia típica, mercat medieval i activitats infantils.

La fira d’enguany ha comptat amb una vuitantena de parades. Però sobretot, han estat molt rellevants les diverses conferències que s’han impartit i que hi haurà durant el cap de setmana. Permetran als besaluencs i als visitants, conèixer i descobrir el riquíssim passat jueu de Besalú, que cada cop es demostra més important per entendre la configuració actual de la vila.

Deixa un comentari