La trobada de matemàtics ha reunit 40 mestres i professors de matemàtiques de les societats de parla catalana a la Vall d’en Bas

Durant tot el cap de setmana, la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, ha acollit una trobada peculiar: 40 mestres i professors de matemàtiques de les societats de parla catalana s’hi han reunit per preparar la trobada conjunta anual sobre l’ensenyament de les matemàtiques, que es celebra el proper mes d’octubre.

Una quarantena de mestres i professors de matemàtiques han representat, en una trobada a la Garrotxa, a diverses entitats d’ensenyants de matemàtiques d’arreu dels països catalans. En aquesta trobada, que se celebra anualment i de forma alternativa entre Mallorca, València i Catalunya, s’ha preparat la trobada conjunta anual sobre l’ensenyament de les matemàtiques, que té lloc cada any a l’octubre.

La Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT) compta amb cinc associacions federades de les diferents comarques catalanes, la Societat Catalana de Matemàtiques, que és filial de l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana (Al-Kwarizmi) i la Societat Balear de Matemàtiques (Xeix).

La quarantena de matemàtics han triat la Vall d’en bas com a punt clau, ja que la seva muntanya més imponent, el Puigsacalm, de més de 1500 metres d’alçada, és clau per entendre la matemàtica. Aquest puig va servir als matemàtics, desenes d’anys enrere, per establir una mesura precisa del metre, i per tant, en els resultats d’aquesta feina es basa l’actual sistema mètric decimal. Per això, les activitats d’aquests docents durant el cap de setmana, han girat entorn d’aquest camp matemàtic.