Es registren un 4% menys de delictes a les comarques gironines però augmenten les agressions sexuals

Els delictes a comarques gironines baixen un 4% durant el 2015, però creixen les denúncies per agressions sexuals i abusos sexuals. Des dels Mossos d’Esquadra justifiquen el creixement amb un conjunt de víctimes que fins ara no s’atrevien a denunciar els fets.

Durant el 2015 s’han produït fins a 74 casos d’abusos sexuals i 71 agressions sexuals a les comarques gironines. Això representa un augment important d’aquest tipus de delictes respecte l’any passat. De tota manera, els Mossos d’Esquadra atribueixen aquesta pujada al fet que cada vegada hi ha menys víctimes que opten per callar i denunciar els fets.

També en aquest 2015 han augmentat els casos d’estafes que arriben a partir de lloguers de pisos falsos o revenda de cotxes i objectes de valor que no existeixen. La majoria d’aquestes estafes són per Internet.

En general, però, els delictes a comarques gironines baixen un 4% respecte al 2014 i amb això es confirma una tendència a la baixa dels últims 4 anys. Des dels Mossos asseguren que seguiran treballant en patrullatge preventiu i consells de seguretat a la població i reduir encara més aquesta xifra.

Deixa un comentari