Diversos veïns de Sant Joan les Fonts amplien el catàleg d’arbres singulars proporcionat pel mateix Parc Natural

El Parc Natural de la Zona Volcànica va engegar l’any passat el projecte ‘Arbres amb història’, que busca identificar les espècies més singulars de la Garrotxa. Abans, es va encarregar de fer un catàleg, que a Sant Joan les Fonts no ha deixat d’ampliar-se gràcies als mateixos veïns. De moment, ja en porten gairebé una seixantena d’arbres identificats.

L’inventari d’arbres singulars de Sant Joan les Fonts va néixer amb l’arribada d’una exposició al municipi d’arbres característics de la comarca, una iniciativa sorgida del Parc Natural de la Zona Volcànica. L’ens era i és l’encarregat d’identificar aquests arbres, però els mateixos veïns del poble van voler implicar-s’hi a fons. El grup de veïns van sortir durant dos anys cada dissabte per a identificar els arbres singulars de Sant Joan, que han de complir diverses condicions com antiguitat, història o relació amb el mateix poble. De moment, el municipi ha augmentat el seu inventari fins a arribar a una seixantena d’arbres identificats com a singulars, una etiqueta que hauria d’ajudar a preservar la seva existència i conèixer més a fons la seva història.

x