Sant Jaume de Llierca augmenta un 50% el pressupost de la Fira Tèxtil de Sant Josep per ampliar l’esdeveniment

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha augmentat un 50% el pressupost de la Fira Tèxtil de Sant Josep amb l’objectiu d’ampliar les activitats que s’hi programen. La fira se celebrarà aquest diumenge al municipi garrotxí. El consistori, amb la col·laboració de veïns i entitats, li dóna un nou impuls a l’esdeveniment amb l’objectiu de donar-li un relleu específic de cares al seu 25è aniversari, que se celebrarà el 2018.


Amb la vista posada en la 25a edició de la Fira Tèxtil de Sant Josep, Sant Jaume de Llierca s’ha bolcat en l’organització de les edicions precedents. La 23a edició se celebrarà aquest proper diumenge. L’Ajuntament ha augmentat el pressupost de l’esdeveniment en un 50% i, juntament amb les entitats i veïns del poble, ha ampliat la programació dels actes previstos, tot reivindicant la importància que la fira tèxtil té per a aquest municipi garrotxí.

A la 23a edició de la Fira de Sant Josep no li faltaran cap dels seus estendards tradicionals, com el taller de patchwork i el concurs i exposició d’individuals d’aquesta tècnica, que es mostraran a l’Ajuntament. També la trobada de puntaires, un referent de les comarques de Girona que aquest any reunirà 170 puntarires d’arreu de Catalunya. Aquest any la fira d’artesania i comercial comptarà amb una cinquantena de parades als carrers més cèntrics del poble.

Els actes tradicionals conviuran amb algunes novetats, com el taller que s’ha preparat per aprendre a pintar sobre seda, o la demostració de teixir amb teler que durant tot el dia faran els mestres artesans del Gremi Artesà Textil de Catalunya.

Acompanyaran les activitats més estretament vinculades al tèxtil altres activitats lúdiques als carrers del municipi: inflables i passejades amb poni, una exposició de cotxes antics, el teatre al carrer del grup El Llumí, l’arrossada popular, les sardanes i un ball a càrrec del conjunt ‘Sharazan’. L’Ajuntament vol fer grossa la fira, i anima els veïns a engalanar els balcons per l’ocasió. El consistori de Sant Jaume vol seguir ampliant les activitats relacionades amb el tèxtil coincidint amb la fira i ja estudia la implantació d’activitats amb la participació de les empreses del municipi de cares a la 25a edició.

x