L’artista colombià resident a Besalú Duván exposa a l’Hospici la seva obra retrospectiva feta a Catalunya

L’artista colombià Duván, resident a Besalú, mostra aquests dies a l’Hospici ‘Duván trencador, Duván clàssic‘, una exposició que recull la seva obra pictòrica i escultòrica durant la seva etapa a Catalunya, on va arribar fa divuit anys. La sèrie artística que acull el Museu de la Garrotxa expressa la influència occidental i americana de la que beu l’autor, i fins i tot presenta una novetat en el món pictòric: l’obra calidoscòpica.

La història artística de l’art occidental combinada amb traces de l’herència americana: aquesta mescla és la que proposa Duván en la seva darrera exposició: ‘Duván trencador, Duván clàssic’, una mostra que acull el Museu de la Garrotxa fins el 17 d’abril i que és una retrospectiva de l’obra de l’artista colombià feta a Catalunya, d’ençà de la seva arribada ara fa divuit anys. Una combinació d’escultures, pintures i imatge digital que per Duván demostra que l’art és un llenguatge únic i global. Duván va entrar de ple a l’art des dels quatre anys, amb simples dibuixos que ja endevinaven els motius pel qual decideix ser artista com a forma d’expressió i de recerca personal. A més, l’exposició d’Olot presenta una novetat en l’obra de l’artista, i que pot considerar-se com una revolució en el món pictòric: l’art calidoscòpic.

La mostra de Duván es pot veure aquests dies al pati de l’Hospici i, a més, sorteja una obra de l’exposició entre els visitants.