La UAB inclou els jaciments de la Dou i de l’Aubert de la Vall d’en Bas en un dels sis Campus d’arqueologia de la universitat

La Vall d’en Bas ha signat un conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona, que converteix el municipi en un dels sis Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la UAB. En aquesta col·laboració s’inclouen els jaciments de la Dou i de l’Aubert.


Des de fa més d’una dècada que diverses universitats treballen als jaciments de la Dou i de l’Aubert, a la Vall d’en Bas, estudiant un poblat neolític i un de l’edat de bronze que es van assentar a la zona. Els arqueòlegs que treballen a la zona volien saber com es van adaptar a l’entorn, a partir de les troballes fetes com fogars, restes òssies d’animals domèstics, ceràmica, objectes de bronze i ornaments. Ara, aquesta recerca s’intensificarà amb la signatura d’un conveni entre la Universitat Autònoma de Barcelona i la Vall d’en Bas, que converteix aquesta zona en un dels Campus d’Arqueologia i Paleontologia del centre. Els jaciments de la Dou i de l’Aubert de la Vall d’en Bas s’afegeixen així a la Draga de Banyoles, la Torre Llauder de Mataró, la Roca dels Bous a la Noguera, el Castellot de Bolvir a la Cerdanya, i les mines prehistòriques de Gavà. El conveni es va signar el passat divendres, i permet al municipi afegir-se a una Xarxa de jaciments, equipaments, museus i parcs on la UAB desenvolupa la seva recerca i docència per explicar la prehistòria a Catalunya. Per a la Vall d’en Bas, implica posar en valor el seu patrimoni arqueològic, i augmenta la presència a la zona d’experts. Amb el conveni també es dota d’utilitat l’equipament de l’Ecomuseu, que servirà com a espai per a desenvolupar actes de difusió i conferències de la mateixa Universitat Autònoma.

 

Notícies relacionades:
– Acaben les excavacions al jaciment arqueològic de La Dou amb troballes rellevants
– El jaciment prehistòric de la Dou de la Vall d’en Bas podria ser un dels més importants de la península Ibèrica