CaixaBank incrementa en un 57% la concessió de crèdits i hipoteques a la Garrotxa durant el 2015

CaixaBank ha incrementat el 2015 el finançament a particulars en un 57% només a la Garrotxa. En total, l’entitat ha concedit 17 milions d’euros per facilitar la compra d’habitatge i l’adquisició de productes de consum a la comarca.

El 2015 l’economia catalana ha detectat un augment del consum intern. Això també ha comportat que els bancs s’adaptin a aquesta reacció; CaixaBank ha presentat a la Garrotxa un increment d’un 57% en finançament a clients particulars de la comarca, tot i els dubtes que genera l’economia global.

L’increment en el finançament durant el 2015 es tradueix en un augment dels préstecs hipotecaris, dotant 9 milions d’euros a aquestes peticions, mentre que també augmenten els préstecs al consum en 8 milions d’euros. Segons CaixaBank, aquesta tendència inverteix la situació viscuda arran de l’entrada en crisi econòmica.

La previsió de creixement en prestació de préstecs a nivell espanyol de CaixaBank per aquest 2016 rondaran el 3%. L’entitat té 19 oficines a la comarca, i és el banc amb més presència a la Garrotxa.