El president de la Generalitat Carles Puigdemont presidirà la Nit de la Recerca a la Vall de Bianya

El proper 14 d’abril es celebrarà la Tercera Nit de la Recerca a la Vall de Bianya. La vetllada destinarà els beneficis a l’estudi del microbioma humà i la seva relació amb l’envelliment, recerca desenvolupada en el marc de la Càtedra de la Sida de la UVic. L’organització ha confirmat que l’acte estarà presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.


L’octubre de 2013, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la Fundació Lluita contra la Sida, i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, creaven la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades, centrada en l’estudi d’una de les estratègies o fronts per curar la sida: l’estudi del microbioma humà. En les persones amb el sistema immunològic debilitat, com són les persones amb el virus del SIDA, l’estudi de la influència del microbioma al seu sistema immunològic podria ser la clau per millorar la seva capacitat de resposta davant la infecció. Un microbioma sa podria assegurar un envelliment de més qualitat. Aquest és l’objectiu de la càtedra que dirigeix el Doctor Bonaventura Clotet. Per recaptar fons per a la investigació, la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades organitza per tercer any consecutiu la Tercera Nit de la Recerca. Se celebrarà el proper dijous 14 d’abril al Restaurant Ca l’Enric de la Vall de Bianya. L’acte estarà presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i serà presentat per l’actor Marc Clotet i el Mag Lari. També comptarà amb les actuacions dels humoristes Xuriguera i Faixedas i el cor Barcelona Gospel MESSENGERS. El tiquet individual té un cost de 175 euros. Tots els donatius i ingressos per la venda de tiquets pel sopar es destinaran a la recerca.

La Primera edició de la Nit per la Recerca a la Catalunya Central es va celebrar el 2014 a Osona. Es van obtenir 49.300€ destinats a la recerca. La 2a edició es va celebrar  l’any passat al Món Sant Benet, a Sant Benet de Bages amb una recaptació total de 50.400 euros. Enguany s’espera encara una major assistència i recaptació.