L’antiga estació de Sant Feliu de Pallerols tornarà a oferir informació turística a partir del 18 de març

A les demandes de Turisme Garrotxa perquè els centres d’informació del Parc Natural es mantinguin oberts durant tot l’any, se suma ara la darrera iniciativa de l’Ajuntament Sant Feliu de Pallerols. Davant la poca disposició del Parc a tornar a obrir el centre d’informació de l’antiga estació que va tancar el 2012, el consistori de Sant Feliu ha decidit trobar una solució pel seu compte. Ha adjudicat l’equipament a una empresa, que, a banda, d’oferir servei de bar, haurà de proporcionar informació turística als visitants.


L’equipament de l’antiga estació de Sant Feliu de Pallerols es prepara per reobrir les seves portes el divendres de la setmana vinent. Els responsables de l’establiment oferiran servei de bar i proporcionaran informació turística als visitants. Aquest és el compromís a què han arribat després de guanyar el concurs convocat per l’Ajuntament, que vol tornar a oferir serveis des d’aquest edifici situat a la travessera del municipi. El 2009, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Ajuntament de Sant Feliu van obrir aquest equipament com a centre d’informació turística. Tres anys després, el 2012 i davant la manca de recursos, el Parc va decidir fer-se enrere i tancar el centre d’informació. El Govern municipal de Sant Feliu va anunciar que hi seguiria gestionant l’oficina de turisme municipal des de l’Ajuntament, però el servei se’n va ressentir. Ara, el consistori ha decidit fer un pas endavant i retornar a oferir el servei d’informació turística des d’aquest equipament.

L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols acusa el Parc d’oblidar el municipi i els recorda que encara no han col·locat el cartell informatiu a la carretera per anunciar el sector sud de l’espai protegit, a què es van comprometre quan es van obrir els túnels de Bracons. Sant Feliu no vol quedar-se enrere en l’àmbit de la promoció turística, i ha fet les maneres per retornar la informació turística a l’antiga estació.