Obertament

 

Dia Hora Tipus
Dimecres 15.50, 21.30 Estrena
Dijous 13.45 Reemisió
Diumenge 19.25 Reemisió

Pots veure tots els programes d”Obertament’ al XIP/TV

‘Obertament’ mostra 10 vides de persones de diferents edats, procecedències i vivències. Deu maneres de conviure amb un trastorn en diversos àmbits com són la família, la feina, l’escola, les relacions interpersonals i la vida social. A més, s’aborden temes com l’apoderament, la influència dels mitjans de comunicació a l’hora d’oferir una visió normalitzada, la lluita contra l’estigma des de l’activisme en primera persona i els projectes de contacte social.

L’objectiu d’aquest treball és fer caure els falsos mites associats als trastorns mentals donant veu a persones que han passat per una experiència i que no se senten identificades amb els estereotips i prejudicis que sovint se’ls atribueix. L’OMS ha alertat que l’estigma social perjudica més la recuperació de les problemàtiques de salut mental que el propi trastorn, perquè fa que les persones se n’amaguin i triguin més temps a demanar ajuda professional.

El rodatge de la sèrie ha anat a càrrec de vuit televisions locals (TAC 12, Lleida TV, Canal Taronja Central, El 9 TV, Olot Televisió, Cugat.cat, Tàrrega Televisió i Canal Terrassa), que amb la seva implicació desinteressada duen a terme una acció de responsabilitat social corporativa. Aquesta és la segona vegada que La Xarxa i els canals locals donen visibilitat a la tasca d’una entitat social, després de la positiva experiència que va representar l’any passat la producció i emissió de la sèrie ‘A prop, més que mai’ sobre el voluntariat de la Creu Roja a Catalunya.

Una coproducció de La Xarxa