Les jornades d’energia d’Olot difonen la importància de les energies sostenibles en el futur i també en el present

Olot acull aquest dissabte la tercera edició de la jornada d’energia, eficiència energètica i producció d’energia per a l’autoconsum. En aquestes jornades, dirigides sobretot a docents, es parla de la necessitat de fer el pas definitiu cap a les energies renovables i deixar enrere les tradicionals, com el petroli o el carbó.

Les energies renovables i sostenibles no han de ser només el futur, sinó que han de començar a guanyar pes en el present. És per això que la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot juntament amb diversos docents, organitzen la jornada sobre l’energia i l’eficiència energètica. L’objectiu és donar a conèixer quines són les conseqüències de no abandonar les energies tradicionals i com es pot fer el pas a les més sostenibles, com la solar, la fotovoltaica o la biomassa.

La jornada ha començat amb una conferència d’Elvira Carles per explicar l’acord de París i l’evolució del canvi climàtic. Seguidament i durant tot el dia, els participants assistiran a tallers pràctics. Així, podran veure de primera mà algunes maneres de garantir una certa sostenibilitat energètica, especialment en l’àmbit local i del dia a dia.

x