Marboleny presenta el seu espectacle ‘Caliu a l’espai’ al Teatre Principal

L’esbart Marboleny de les Preses ha presentat aquest diumenge a la tarda l’espectacle ‘Caliu a l’espai’ al Teatre Principal d’Olot, davant de gairebé 200 espectadors, que han gaudit de les diverses danses tradicionals dels països catalans.


El que presenten és un espectacle anomenat ‘Caliu a l’Espai’, una trobada de totes les seccions de l’esbart, des dels més petits (4 i 5 anys) fins als grans. Hi ha un fil conductor amb música que fa d’enllaç, i dansa i dansa es lliguen, mentre tot l’esbart, uns 130 balladors, roman dalt l’escenari.

Des de ben petits, a l’esbart s’introdueixen ritmes, amb cançons infantils, un treball molt musical, i poc a poc, es van introduïnt puntejos de dansa catalana i passos més complexos. S’han ballat diverses danses tradicionals, com els Cavallets de Lleida, una Jota Marinera de Mallorca, i altres balls tradicionals: el ball del Córrer del Vallespir, el Pasdoble de Muntanya de la Cerdanya o els Cascavells de Cardona, entre altres.