Sant Jaume de Llierca es vesteix de gala en la 23a Fira Tèxtil

Sant Jaume de Llierca, a la Garrotxa, ha celebrat al llarg de tot el dia la Fira de Sant Josep, dedicada al sector tèxtil, que és molt rellevant per a la història del poble. La d’enguany és la seva 23a edició, i l’aposta de l’ajuntament és fer-la créixer al màxim possible, per poder-la tenir molt consolidada en el 25è aniversari, d’aquí a dos anys.

Sant Jaume de Llierca està en un procés de consolidació de la seva Fira Tèxtil, i això ha començat avui. Durant tot el dia hi hagut activitats i parades focalitzades cap un sector que ha estat molt rellevant per a la història del municipi. Una seixantena de parades s’han ubicat al centre del poble i majoritàriament estan dedicades a la tela.

Una novetat per fer que el poble respiri fira ha estat guarnir dels balcons amb teles diverses. Per altra banda, la fira no perd les activitats més tradicionals: el taller de patchwork i l’exposició corresponent ja fa 10 anys que se celebren, i amb aquest, en farà 17 que hi ha la trobada de puntaires. L’art de les puntes de coixí reuneix anualment, pel cap baix, més de 150 persones, i aquest any s’han apropat a les 200.

 

Notícies relacionades:
– Sant Jaume de Llierca augmenta un 50% el pressupost de la Fira Tèxtil de Sant Josep per ampliar l’esdeveniment