Condemnen la Generalitat a indemnitzar amb 79.500 euros un motorista accidentat fa cinc anys a la N-260 en direcció Besalú

El Tribunal Superior de Jústícia de Catalunya ha condemnat al departament de Territori a indemnitzar amb 79.500 euros un motorista que va xocar contra una tanca en mal estat a l’N-260. El conductor, que circulava en direcció Besalú, va patir una fractura de tíbia i un traumatisme cranioencefàlic.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat la Generalitat i l’asseguradora Zurich com a responsables civil a indemnitzar amb 79.500 euros un motorista que va tenir un accident a la carretera N-260 quan circulava en direcció Besalú, i va xocar contra una tanca mal instal·lada. La sentència conclou que, tot i que l’accident, que va tenir lloc el 19 de març del 2010, va ser culpa del conductor, el motorista va patir ferides més greus per culpa de “l’efecte llança” provocat pel fet que el pal sobresortia quatre centímetres per sobre de la protecció metàl·lica de la tanca. El motorista va patir una fractura de tíbia i un traumatisme cranioencefàlic. La sentència ressalta que la mateixa Generalitat era conscient que era un tipus de tanca perillosa, sobretot per a motoristes, perquè havia aprovat un pla per substituir-les paulativament. L’accident va ser el 19 de març del 2010 a quarts de vuit del vespre, quan el motorista circulava en direcció Besalú. A l’alçada del punt quilomètric 76,5, va perdre el control de la moto perquè va patir una “pèrdua de les condicions psicofísiques” sobtada. Aleshores, va caure a la carretera i es va anar desplaçant pel ferm fins a xocar contra la tanca. El Departament de Territori i Sostenibilitat com a responsable de l’estat de la via i l’asseguradora Zurich han d’assumir el 50% dels danys que al·lega el conductor.

En la sentència, la secció quarta de la sala contenciosa administrativa estima el recurs presentat pel motorista contra una resolució dictada pel conseller de Territori i Sostenibilitat el 8 de gener del 2015, on reconeixia que el conductor tenia dret a rebre una indemnització de 9.220 euros. El tribunal dóna la raó al demandant i conclou que la indemnització ha de ser de 79.524,20 euros, més interessos.